Eerste Heilige Communie

Eerste heilige Communie

De Eerste Heilige Communie is weliswaar geen ‘officieel’ sacrament, maar vanaf dat moment neemt de gelovige wel sacramenteel deel aan de eucharistie. Het is een belangrijke stap in het geloofsleven van uw kind. Woont u in Geleen, zit uw kind in groep 4 van een basisschool in Geleen – is het katholiek gedoopt of wilt u het katholiek laten dopen – dan kan uw kind de Eerste Communie doen in onze parochie.

U kunt uw kind aanmelden voor de eerste communie via dit formulier: Aanmelden EHC

De catechese vindt voor de communicanten en hun gezin plaats op gezinszondagen. Deze beginnen op 2 oktober 2022 en vervolgens élke eerste zondag van de maand (in de Augustinuskerk).  Op deze zondagen wordt u als gezin met uw communicant verwacht. Ook broertjes en zusjes kunnen deelnemen aan onze gezinscatechese. Klik hier voor het volledige overzicht met alle datums waarop de catechese plaatsvindt.

De kick-off vindt plaats op maandag 12 en/of donderdag 22 september 2022 van 18u30-19u30 in het parochiehuis van Oud Geleen. U wordt op 1 van deze 2 datums verwacht met uw communicant. Aanmelden is niet nodig, wel graag de doopkaars en foto’s van het doopsel meenemen (zoals vermeld op het overzicht). 

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt rondom de catechese / de eerste communie kunt u contact met ons opnemen via mail: catechesegeleen@gmail.com