Leren

Catechese: het geloof leren. Natuurlijk is dat niet alleen een kwestie van het verstand of een kwestie van kennis. Het is ook iets van het hart of van de ziel. Want geloof gaat over het leven, het leven dat God ons schenken wil. Ook onze kinderen willen we daarin laten delen. Want als geloof een kracht en een steun moet zijn op de momenten dat het ertoe doet, moet je een basis gelegd hebben waar je op kunt terugvallen. Catechese dus!

In onze parochie van Geleen bieden we daarom de mogelijkheid om te groeien en te blijven groeien in het geloof. Het catecheseaanbod start momenteel vanaf 3 jaar en gaat na de basisschoolleeftijd als vanzelf over in de tienergroep. Met gekwalificeerde catechisten en catecheten hebben we een heel traject opgezet. Elke eerste zondag van de maand is er een gezinsochtend (voor het hele gezin dus!) met catechese, een eucharistieviering en een gezamenlijke lunch. Klik hier voor het overzicht van alle gezinsochtenden. Deze gezinsochtenden vormen de basis om ook sacramenten te kunnen ontvangen in de Kerk.  

Meer informatie over de eerste heilige communie vindt u hier
Meer informatie over het vormsel vindt u hier
Wilt uw kind meedoen met de parochiecatechese, maar doet dit schooljaar (nog) niet de communie of het vormsel, dan kunt u hier het aanmeldformulier voor de algemene parochiecatechese invullen.
Vanaf 3 jaar t.e.m. groep 3 is er de catechese van de Goede Herder. Klik hier voor meer informatie over catechese voor deze groep jonge kinderen.

Heeft u interesse in de catechese die wij aanbieden of heeft u nog vragen: neem gerust contact op via een mail naar catechesegeleen@gmail.com. 

Klik op een onderwerp voor meer informatie:
Aanmelden voor de algemene parochiecatechese (schooljaar 2022-2023)
Catechese van de Goede Herder (kinderen van 3 jaar t.e.m. groep3)
Eerste Heilige Communie
Vormsel
AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)