Kinderactiviteit

Advent en de Veertigdagentijd

In de Advent en de Veertigdagentijd zijn de kinderen van de basisschool welkom op de vier gezellige woensdagmiddagen vóór Kerstmis respectievelijk Pasen. We lezen verhalen uit de bijbel, we zingen en knutselen en maken ons hart open voor Jezus.

Palmpasen

Met Palmpasen maken de kinderen zelf een palmpaasstok die aansluitend in processie tijdens de eucharistieviering wordt mee gedragen. Na afloop brengen de kinderen, als teken van vriendschap en verbondenheid, hun palmpaas naar een parochiaan die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, vooral als het vanwege ziekte, verdriet of het alleen zijn wat moeilijk gaat.

Pasen

Met Pasen is op de zondag ook speciaal iets voor de kinderen vóór en na de eucharistieviering.

Sint Maarten

Op 11 november vieren we het feest van Sint Maarten. In goede samenwerking met Buurtvereniging Schuttersplein hebben we de laatste jaren ook iets aan dit feest mogen bijdragen. De buurtvereniging speelt het al jaren klaar om enkele honderden basisschoolkinderen met hun ouders enthousiast te maken voor de Sint Maarten-tocht vanaf het Schuttersplein naar het grote Sint Maartensvuur in Daniken. Onderweg beelden enkele jongens en meisjes van de jongerengroep het verhaal van Sint Maarten uit. Afgelopen jaar nog met een ijzeren paard,maar we hopen in de toekomst met een écht paard het feest te vieren.