Onze nieuwe pastoor: Rainer Kanke

Pastoor Rainer Kanke van Echt wordt de nieuwe pastoor van onze stadsparochie. Hij begint op 15 september aan zijn nieuwe taak. Van harte welkom!

Rainer Kanke (63) komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij kwam eind jaren zeventig naar Nederland om de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc te volgen. In 1985 werd hij tot priester gewijd. Daarna was hij korte tijd kapelaan in Elsloo en daarna vier jaar pastoor van de parochie H. Paulus in Sittard-Limbrichterveld. Van 1992 tot 2003 was Kanke pastoor van de parochie H. Oda in Weert-Boshoven en later ook van de parochie HH. Hieronymus en Antonius in Weert-Laar. In 2003 werd Kanke benoemd tot pastoor van zijn huidige parochie H. Landricus en Edith Stein en de parochie H. Pius X in Echt en de parochie Onze-Lieve-Vrouw Geboorte in Ohé en Laak. De twee parochies in Echt gingen later onderdeel uitmaken van het samenwerkingsverband met de parochies Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Pey, H. Judocus in Sint-Joost, Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Koningsbosch en Onze-Lieve-Vrouw Moeder der H. Hoop in Maria Hoop. Dit samenwerkingsverband is op 1 januari 2021 de parochiefederatie Echt geworden.