Ook in onze kerken aanscherping coronamaatregelen

We zien het aantal besmettingen met het coronavirus al weken gestaag oplopen. Dat vraagt om striktere maatregelen, ook in onze kerken. De Nederlandse bisschoppen hebben daartoe vandaag een advies uitgebracht. Dat gaan we opvolgen en dat betekent de volgende (aanscherping van) maatregelen:

Maximaal 30 bezoekers per viering.

H. Mis in Augustinus (zondag 9.30 u) is weer te volgen via livestream (YouTube).

Dringende advies in de kerk tijdens de mis een mondkapje te dragen, behalve bij communie, dan het mondkapje achterlaten in de bank.

De regels van reserveren, ontsmetten, looprichtingen, 1,5 meter afstand, ook van gangpad, en geen samenzang, gaan we nog strikter toepassen.

Misintenties zoals zeswekendiensten of jaardiensten gaan we uitstellen of met maximaal 5 familieleden. Parochiekantoor gaat overleggen met families.

Geen vaste reserveringen meer. Elke week reserveren en eventueel uitwijken naar een andere kerk of kiezen voor een doordeweekse mis. Mensen die de week ervoor in het weekend niet naar de kerk zijn geweest, krijgen het weekend daarna voorrang. Voor de doordeweekse missen hoeft vooralsnog niet gereserveerd te worden, tenzij blijkt dat daar meer dan 30 mensen naar toe komen.

Allerzielenvieringen in de kerken zullen dit jaar vervallen; we onderzoeken de mogelijkheid voor een klein alternatief op de kerkhoven.

Voorlopig geen koffie drinken na de mis.

Laten we bidden voor betere tijden…