Ook kerk neemt maatregelen rondom Coronavirus

Het coronavirus krijgt ons land steeds meer in zijn greep. Dat vraagt om drastische maatregelen, zoals de regering vandaag aankondigde. Vanzelfsprekend nemen de RK Parochies van Geleen hierin ook hun verantwoordelijkheid.
Dat betekent o.a. dat er de komende tijd geen bijeenkomsten/activiteiten in de kerken en parochies zijn met meer dan 100 personen. Met name bij uitvaarten zal dit een aandachtspunt zijn. We zullen steeds met nabestaanden overleggen hoe we dat organiseren. Voorlopig ook geen bezoek aan zieken en kwetsbaren om voor deze mensen elk risico te vermijden. Ook de diaconale activiteiten zoals koffie drinken na de mis, het ontbijt in Oud-Geleen, de Vastenmaaltijd op 18 maart en de donderdagmorgengroep in de Pastoor van Ars gaan voorlopig niet door.
Wat de kindercatechese betreft volgen we de lijn van de scholen. Mochten de scholen dichtgaan, dan schorten we ook de catechese op.
We roepen alle parochianen op om bij klachten of beginnende ziekteverschijnselen hun verantwoordelijkheid te nemen en niet naar de kerk of een parochieactiviteit te komen.

Klik voor alle maatregelen op onderstaande link.

Maatregelen rondom Coronavirus 12 mrt 2020